Основателят на платформата за онлайн търговия Алибаба Джак Ма направи първото

...
Основателят на платформата за онлайн търговия Алибаба Джак Ма направи първото
Коментари Харесай

Основателят на Алибаба се появи публично след месеци мълчание

Основателят на платформата за онлайн търговия Алибаба Джак Ма направи първото си обществено изявление след близо три месеца безмълвие и спекулации по отношение на това какво се случва с милиардера.

Той се появи във видео, оповестено онлайн от Tianmu News. В него Ма се обръща към стотици учители от разнообразни райони на страната, с цел да ги поздрави по случай Денят на просвещението на Буда. От 2015 година навръх този ден Ма се среща с учители в селските региони на Китай и връчва премия, учредена от неговата фондация. Ма, който е някогашен преподавател по британски, е трансформирал образованието в главен приоритет на своята фондация и след отдръпването му от Алибаба се занимава интензивно с благотворителна активност. Видеото демонстрира и фрагменти от посещаване на Ма в начално учебно заведение в град Ханджоу, където е седалището на Алибаба, по-рано този месец. Акциите на компанията, регистрирани в Хонг Конг, набъбнаха с 6% след публикуването на видеото.

Ма не се беше появявал обществено и не беше разгласил нищо в обществените медии от края на октомври, и даже не участва  във финалния епизод на шоуто си за търсене на бизнес гении. Това стана малко повече от седмица преди китайската компания за финансови технологии Ант груп, която е част от Алибаба, да излезе по едно и също време на тържищата в Шанхай и Хонконг. Това обаче беше блокирано в последния миг от китайските регулатори, а от този момент фирмите на Джак Ма се проверяват за хипотетични монополни практики. В края на октомври той остро разкритикува финансовата регулаторна система на Китай, като я съпостави с ръководството на заложна къща. Няколко седмици по-късно Джак Ма загуби над 11 милиарда $ от персоналното си благосъстояние и от първо отиде на трето място в класацията на китайските милиардери.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР